Részletes jelmagyarázat

Itt találhatóak az 5 napos áttekintő előrejelzésben használt éjszakai és nappali ikonok, valamint a hozzájuk tartozó részletes leírás. Ezek az ELŐREJELZÉS menüpontban lévő táblázatban, a szimbólumok fölé mozgatva a kurzort, szintén olvashatók.

DERÜLT:
Az időszak legnagyobb részében kevesebb, mint az égbolt negyedét borítják felhők.
GYENGÉN FELHŐS:
Az időszak legnagyobb részében legfeljebb az égbolt felét borítják felhők.
VÁLTOZÓ FELHŐZET:
Az időszak során az égbolt felénél többet és kevesebbet is borítanak felhők.
FELHŐS:
Az időszak legnagyobb részében legalább az égbolt felét felhők borítják.
ERŐSEN FELHŐS:
Az időszak legnagyobb részében több, mint az égbolt háromnegyedét felhők borítják.
KÖDÖS:
Az időszak legalább felében ködre kell számítani, sűrű köd is előfordulhat, fagypont alatt pedig akár zúzmara-lerakódás is megjelenhet. Ezen kívül kísérheti még a hőmérséklettől függően ködszitálás, ónos ködszitálás vagy szemcsés hó.
Változó felhőzet, GYENGE ZÁPOR:
Az időszak során általában változóan felhős lesz az ég, a megnövekvő felhőzetből kisebb záporra számítani lehet, de számottevő (5-10 mm-t elérő mennyiségű) csapadék nem valószínű.
Változó felhőzet, ZÁPOR:
Az időszak során általában változóan felhős lesz az ég, az erősen megnövekvő felhőzetből közepes vagy erős intenzitású záporra, esetleg zivatarra lehet számítani, sőt akár felhőszakadás is előfordulhat, rövid idő alatt lehulló, kiadós (10 mm feletti mennyiségű) csapadék kíséretében.
Változó felhőzet, GYENGE HÓZÁPOR:
Az időszak során általában változóan felhős lesz az ég, a megnövekvő felhőzetből kisebb hózáporra számítani lehet, melyből azonban legfeljebb 1-2 cm-es friss hóréteg alakulhat ki.
Változó felhőzet, HÓZÁPOR:
Az időszak során általában változóan felhős lesz az ég, az erősen megnövekvő felhőzetből közepes vagy erős intenzitású hózáporra lehet számítani, és rövid idő alatt az 5 cm-t is meghaladhatja a lehulló friss hó mennyisége.
Változó felhőzet, GYENGE ZIVATAR:
Az időszak során általában változóan felhős lesz az ég, a megnövekvő felhőzetből gyenge vagy mérsékelt zivatarra számítani lehet, egy-egy intenzívebb zivatart pedig kísérhet felhőszakadás, kisebb méretű jég, illetve érkezésekor átmenetileg megerősödhet a szél.
Változó felhőzet, ZIVATAR:
Az időszak során általában változóan felhős lesz az ég, az erősen megnövekvő felhőzetből mérsékelt vagy erős zivatarra lehet számítani, sőt heves zivatar is kialakulhat, felhőszakadás, nagyobb méretű jég (akár 2 cm felett), illetve viharos szél kíséretében.
Felhős, GYENGE ESŐ, ZÁPOR:
Az időszak során jellemzően sok lesz a felhő, kisebb esőre, záporra is számítani lehet, a lehulló csapadék mennyisége pedig várhatóan nem éri el az 5 mm-t.
Felhős, ESŐ, ZÁPOR:
Az időszak során jellemzően sok lesz a felhő, mérsékelt, időnként erős intenzitású esőre, beágyazott záporokra is számítani kell, és jelentős mennyiségű (legalább 5 mm) csapadékra van kilátás.
Felhős, GYENGE HAVAZÁS:
Az időszak során jellemzően sok lesz a felhő, hószállingózásra, gyenge havazásra is számítani lehet, és a lehulló hó mennyisége legfeljebb néhány cm körül alakul.
Felhős, HÓZÁPOR:
Az időszak során jellemzően sok lesz a felhő, mérsékelt, esetleg erős intenzitású havazásra, hózáporra is számítani kell, a friss hóréteg vastagsága pedig az 5 cm-t is meghaladhatja.
Felhős, GYENGE ZIVATAR:
Az időszak során jellemzően sok lesz a felhő, a kisebb eső, zápor mellett zivatarra is számítani lehet, egy-egy intenzívebb zivatart pedig felhőszakadás is kísérhet.
Felhős, ZIVATAR:
Az időszak során jellemzően sok lesz a felhő, az eső mellett intenzív záporra, zivatarra egyaránt számítani lehet, hevesebb zivatar sem zárható ki, felhőszakadás, jégeső, illetve viharos szél kíséretében.
Erősen felhős, GYENGE ESŐ:
Az időszak során jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, kisebb esőre, záporra lehet számítani, a lehulló csapadék mennyisége valószínűleg nem éri el az 5 mm-t.
Erősen felhős, ESŐ:
Az időszak során jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, mérsékelt, időnként erős intenzitású esőre kell számítani, jelentős mennyiségű (legalább 5 mm) csapadékra van kilátás.
Erősen felhős, GYENGE HAVAZÁS:
Az időszak során jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, többnyire gyenge havazásra lehet számítani, a lehulló hó mennyisége valószínűleg nem éri el az 5 cm-t.
Erősen felhős, HAVAZÁS:
Az időszak során jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, mérsékelt, időnként erős intenzitású havazásra kell számítani, a friss hóréteg vastagsága várhatóan meghaladja az 5 cm-t.
Erősen felhős, GYENGE HAVAS ESŐ:
Az időszak során jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, többnyire gyenge intenzitású eső, havas eső, hó fordulhat elő, melynek eredményeként legfeljebb lepel-1 cm-es vizes hóréteg alakulhat ki.
Erősen felhős, HAVAS ESŐ:
Az időszak során jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, eső, havas eső, hó egyaránt előfordulhat, és akár néhány cm-es vizes hótakaró is kialakulhat.
Erősen felhős, GYENGE ÓNOS ESŐ:
Az időszak során jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, a talajra érkező, kisebb mennyiségű csapadék vékony (legfeljebb 1-2 mm-es) jégbevonatot képez, az ónos eső mellett pedig fagyott eső előfordulása sem zárható ki.
Erősen felhős, ÓNOS ESŐ:
Az időszak során jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, a talajra érkező csapadék akár 5 mm-t meghaladó vastagságú jégbevonatot képezhet, az ónos eső mellett pedig fagyott eső is előfordulhat.