Az oldal története

A "SZOLNOK IDŐJÁRÁSA" első változata 2011. augusztus elején készült, egyszerű, manuálisan összeállított HTML-kód formájában. Ekkor a szöveges előrejelzés mellett a táblázatban még csupán egy nappali és egy éjszakai ikon, illetve egy minimum- és egy maximum-hőmérséklet jellemezte az adott napra várható időjárást, mindezt pedig állandó, világossárga háttér előtt láthattuk.

A következő fontos lépcső 2012 januárjában volt, ekkortól már napi négy időjárási szimbólum szemléltette az 5 napos előrejelzést, majd tavasszal egy nappali szélikon, ősszel pedig a csapadék valószínűsége is helyet kapott a táblázatban. Változott az oldal színezése is: a háttérszín sötétebb lett, emellett világosabb színnel már csak a táblázatok szerepeltek az oldalon, míg a szín kiválasztása az esti előrejelzés alapján, a prognózis első napjára várható maximum-hőmérséklet szerint történt. 5 fok alatti legmagasabb hőmérséklet esetén kék, 25 fok felett sárga, a kettő között pedig a nyári félévben (áprilistól szeptemberig) zöld, a téli félévben (októbertől márciusig) barna szín jelent meg.

2013. augusztus közepéig nem került sor lényeges változtatásokra, ám a második születésnap elérkezése egy újabb, a korábbiaknál is jelentősebb mérföldkövet hozott az oldal történetében. A Webnode ingyenes weblapkészítő segítségével, a korábbi, egyszerű HTML-alapú oldalt felváltva, formailag teljesen megújult a "SZOLNOK IDŐJÁRÁSA", némiképp tartalmában is kibővült, ezen felül pedig egy új, egyedi címre költözött. A kezdőlapon található előrejelzések ugyanakkor megőrizték a régi oldal formavilágát, többek között abban a tekintetben, hogy az egyes szövegdobozok színe továbbra is az előrejelzett maximum függvényében változik.

Az új oldalon azóta inkább csak kisebb módosítások, bővítések történtek. 2014 januárjában például az oldal felső részén található, havonta változó tájképen megjelenítésre került egy, az adott napra szóló rövid, tőmondatos előrejelzés, felváltva a közvetlenül az oldal neve alatt lévő egy soros prognózist. Szintén ebben a hónapban alakult át az ún. egyszerűsített előrejelzés, mely immáron egy jobban áttekinthető, táblázatos formában mutatja az időjárási elemek változását az előző naphoz képest. 2014. augusztustól pedig egy interneten ingyenesen elérhető grafikon is tájékoztat bennünket az elmúlt 24 óra szolnoki hőmérsékletének és relatív páratartalmának alakulásáról.


A szöveges és táblázatos előrejelzés 2011. október 8-án


Az oldal fejléce és a szöveges előrejelzés 2012. február 3-án


Az egyszerűsített és a táblázatos előrejelzés 2012. július 21-én


Az egyszerűsített és a táblázatos előrejelzés 2013. január 29-én


A régi oldal (utolsó) fejléce 2013. augusztus 14-én


A megújult oldal fejléce 2013. augusztus 14-én


Az új megjelenésű rövid és egyszerűsített előrejelzés 2014. május 31-én